فواید پسته

ارسال شده توسط: مدیر / در: 1399/19/7 / در: فواید پسته

فواید پسته

ارزش غذایی بالا

ارزش غذایی 100 گرم پسته

کالری : 562

فیبر : 10 گرم

کربوهیدرات : 28 گرم

قند : 8 گرم

چربی : 45 گرم

پروتئین : 20 گرم

تقویت سیستم ایمنی  


یکی از خواص مهم پسته تقویت سیستم ایمنی است. برای داشتن یک سیستم ایمنی سالم، مصرف کافی ویتامین ب۶ ضروری است و یک از بهترین راه‌ها برای دریافت آن مصرف پسته است. (کمبود ویتامین ب۶ می‌تواند بر فعالیت‌های مغز تأثیر منفی بگذارد و سیستم ایمنی بدن را برای مقابله با عفونت‌ها ناکارآمد کند) همچنین فسفر موجود در پسته جلوی خستگی و ضعف را می گیرد و برای تقویت عضلات بدن مفید می باشد.

حفظ سلامت پوست،مو و ناخن


یکی از بیشترین موارد مورد بحث در مورد خواص پسته مربوط به پوست است. برای داشتن پوست سالم، اغلب توصیه می‌شود غذا‌هایی مصرف کنید که حاوی ویتامین ای (E) باشند، چراکه ویتامین (E) به محافظت پوست در مقابل آسیب‌های ناشی از اشعه ماورا بنفش کمک می‌کند. خوشبختانه پسته حاوی ویتامین (E)   است، بنابراین خوردن این آجیل از پوست شما در برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت کرده و همچنین مانع پیری پوست می‌شود،علاوه بر این پسته حاوی مقدار قابل توجهی از بیوتین است و مصرف منظم آن می تواند به درمان ریزش مو کمک کند به سلامت مو و  ناخن شما هم کمک میکند.

کمک به عملکرد دستگاه گوارش

پسته تنظیم کننده ترکیب میکروبی دستگاه گوارش است. مطالعات نشان میدهد که پسته سطح باکتری های مفید موجود در دستگاه گوارش را تغییر داده و از این طریق سلامت این سیستم را بهبود می بخشد. میکروب های مجرای گوارش نقش مهمی در سلامت انسان ایفا می کنند بنابراین اصلاح این محیط میکروبی برای حفظ سلامت دستگاه گوارش و همچنین سلامت کلی بدن ضروری است.

پسته دارای خواص پری بیوتیک است. غذاهای با خواص پری بیوتیک رشد و یا فعالیت باکتری های سودمند دستگاه گوارش را افزایش داده و با بهبود تعادل میکروبی روده بزرگ، تاثیرات مثبتی بر سلامت بدن دارند.

شاگرد اول مغزها از نظر آنتی‌اکسیدان

آنتی اکسیدان  ماده‌ای حیاتی برای حفظ سلامت سلول‌هاست و آن ها را از آسیب حفظ می‌کند بنابراین در کاهش ریسک ابتلا به بیماری‌ها ازجمله سرطان نقش کلیدی دارد.

پسته در میان مغزها بیشترین مقدار آنتی‌اکسیدان را دارد. میزان لوتئین و زآگزانتین موجود در پسته که از آنتی‌اکسیدان‌های ضروری برای سلامت چشم محسوب می‌شوند بسیار بالاست. این آنتی‌اکسیدان‌ها چشم را از عوارض نور آبی و کاهش دید مرکزی که با افزایش سن اتفاق می‌افتد، حفظ می‌کند.

کالری‌ کم و پروتئین زیاد و کمک به کاهش وزن

با وجود فواید زیاد انواع مغزها عموما میزان کالری آنها بسیار بالاست، اما پسته در این میان استثناست. هر ۲۸ گرم پسته فقط ۱۵۶ کالری دارد.از نظر میزان پروتئین، پسته بعد از بادام دارای بیشترین میزان پروتئین است، به‌طوری‌که ۲۰ درصد وزن پسته را پروتئین تشکیل می‌دهد. بعضی محققان عقیده دارند که پروتئین پسته به اندازه‌ای است که می‌توان آن را به عنوان جایگزینی برای گوشت و حبوبات دانست.

همین ویژگی باعث میشود که پسته  به عنوان یک میان وعده ایده آل برای افرادی باشد که رژیم دارند.

مقادیر بالای فیبر موجود در پسته باعث کاهش اشتها شده و به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند، همچنین  یکی دیگر از عواملی که باعث کاهش وزن می شود این است که محتوای چربی پسته کاملا جذب نمی شود.

جلوگیری از رماتیسم و آرتروز

پسته بعلت خاصیت آنتی اکسیدانت قوی و خواص ضد التهابی می تواند از اثرات تخریبی بیماری های مزمن همچون رماتیسم و آرتروز جلوگیری کند.

کاهنده‌ی قند خون و کمک به مبتلایان دیابت

با اینکه پسته نسبت به سایر دانه‌ها کربوهیدرات بیشتری دارد، اما به خاطر شاخص پایین گلیسمی منجر به بالا رفتن قند خون نمی‌شود، بدین معنا که کربوهیدرات موجود در پسته قند خود را به‌ آرامی در بدن آزاد می‌کند و در نتیجه، پس از مصرف پسته قند خون به ‌طور ناگهانی افزایش نمی‌یابد. تحقیقات علمی خواص پسته برای افراد دیابتی را نشان می دهد که چگونه باعث کاهش گلیسمیا شده و خاصیت ذخیره سازی انسولین دارد. خوردن پسته باعث کاهش خطر بیماریهای قلبی برای افراد دیابتی نوع ۲ می شود و فشار خون آنها را پایین می آورد.

دوست استخوان و دندان

وجود کلسیم و آهن در پسته سبب شده که این نوع خشکبار نقش بسیار مهمی در استحکام ‌بخشیدن به استخوان‌ها و دندان‌ها و همچنین درمان بیماری‌هایی نظیر کم‌خونی‌های ناشی از فقرآهن داشته باشد.

کاهش‌دهنده‌ی کلسترول و فشار خون

پسته از راه‌های متعدد قادر است ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش بدهد. یکی از آنها تأثیر مثبت آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن بر کاهش کلسترول خون و همچنین کاهش میزان فشار خون است

مفید برای نوزادان و کودکان

پسته یک منبع خوب پروتئین و انرژی برای نوزادان و کودکان محسوب می شود. پسته منبع خوبی از ویتامین های ضروری مانند ویتامین C، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پانوتنیک اسید، ویتامین B6، فولات، ویتامین A و ویتامین E می باشد که برای تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان و کودکان مفید هستند.

مقادیر بالای فیبر موجود در پسته برای درمان یبوست در کودکان مفید می باشد.

ویتامین B6 موجود در پسته برای بهبود عملکرد مغز و افزایش هوش کودکان مفید است.

یبوست و اسهال

مقادیر بالای فیبر موجود در پسته باعث بهبود حرکات روده شده و به درمان یبوست و اسهال در افراد کمک می کند.

خواص پوست پسته

پوست پسته تازه آرام بخش و تسکین دهنده معده است.

پوست پسته برای درمان اسهال و هموروئید یا بواسیر مفید می باشد.

پوست پسته به رفع بوی بد دهان کمک می کند و جویدن آن برای درمان بیماری های لثه مفید می باشد.

دم کرده پوست پسته برای رفع سکسکه مفید می باشد.

پستهای اخیر

فواید پسته

دسته بندی ها